Woning verzekeren

Woning verzekeren

De aankoop van een woning is aanleiding om je verzekeringspakket te bekijken. Wist je bijvoorbeeld dat de opstalverzekering verplicht is, maar de inboedelverzekering weer niet? Met onze gratis verzekeringscheck controleren wij direct of je verzekering goedkoper kan zodat jij weer op jouw maandlasten bezuinigd!

Sandra van Klijnenbreugel Sandra regelt dit voor je

 Welke verzekeringen zijn verplicht? Welke verzekeringen zijn verplicht?

Heb je jouw koophuis aangekocht? Gefeliciteerd! Er breekt nu een spannende, drukke en leuke tijd aan. Waar je veel tijd zal besteden aan je nieuwe paleis. Ga jezelf klussen of besteed je dit uit aan iemand anders? Trek je alvast in je huis of wacht je totdat het helemaal klaar is? Welke keuze je ook maakt, je moet ook je hoofd gaan breken over de verzekeringen voor je nieuwe woning. Zo zijn er een aantal verzekeringen verplicht voor jou als huiseigenaar.

Lees meer
 Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering? Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering?

De termen opstalverzekering en inboedelverzekering worden vaak in één adem genoemd. Betekent dit dan ook dat er hetzelfde mee wordt bedoeld? Je voelt het vast aankomen, maar nee, het zijn twee termen met twee betekenissen.

Lees meer
 Kan ik besparen op mijn verzekeringen? Kan ik besparen op mijn verzekeringen?

Vaak sluit je een verzekering af, omdat die op dat moment noodzakelijk is. Daarna wordt er vaak vergeten om te controleren of de verzekering nog nodig is. Daarom kunnen wij altijd een gratis verzekeringscheck afnemen, wanneer je via ons een hypotheek afsluit. Tijdens deze check controleren we of de verzekeringen nog actueel zijn en of ze ook noodzakelijk zijn.

Lees meer

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, ben je hier natuurlijk erg zuinig op. Je moet er niet aan denken dat er iets mis gaat! Daarom is het verstandig om een verzekering voor je woning af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte kosten. Maar aan welke verzekeringen voor je woning moet je dan denken? Je woning verzekeren is verplicht door middel van de opstalverzekering, en optioneel bij de inboedelverzekering.

Opstalverzekering woning

Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je huis veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Schade veroorzaakt door natuurrampen zoals een aardbeving of overstroming, is altijd uitgesloten door de verzekeraar. Ditzelfde geldt ook voor door oorlog. De opstalverzekering is ook verplicht als je een koopwoning hebt met een hypotheek. De opstal is niet alleen je woning, maar zijn alle onroerende goederen die bij je woning horen. Denk dan ook aan de schuur, schutting, leidingen en zonnepanelen. Heb je geen woning, maar een appartement gekocht, dan zal de Vereniging van Eigenaren de opstalverzekering voor het gehele complex afsluiten. Om de waarde van de opstal te berekenen gebruiken verzekeraars een rekenmethode om de herbouwwaarde vast te stellen. Op basis van deze waarde wordt de jaarpremie berekend. De hoogte van de premie hangt af van de bouwwijze, staat van onderhoud en de herbouwwaarde van de woning.

Inboedelverzekering

In tegenstelling tot een opstalverzekering, waarbij de alle onroerende zaken van een woning verzekerd, wordt bij een inboedelverzekering alle roerende zaken verzekerd. Dit zijn bijvoorbeeld je laptop, televisie, meubels, vloer, etc. De schade is veroorzaakt door inbraak, brand of lekkage. Wanneer je een inboedelverzekering wilt afsluiten, moet de waarde worden bepaald door de verzekeraar. Vervolgens betaal je maandelijks de premie. De hoogte van de premie inboedelverzekering is afhankelijk van onder andere de soort dekking, het verzekerde bedrag, woonplaats en eigen risico. De reden dat je woonplaats invloed heeft op de hoogte van premie, komt omdat steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht als riskant worden bestempeld. Doordat er bijvoorbeeld meer inbraken worden gepleegd.

Stormfinance neemt altijd een verzekeringscheck af om te kijken of jouw verzekeringen nog actueel zijn. En of het goedkoper kan.Dat doen we gratis voor jou! Ongeacht of we jouw aankoopmakelaar zijn geweest of dat we jou op een andere manier hebben geholpen.

Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Woning verzekeren
Woning verzekeren
Woning verzekeren
Woning verzekeren
Woning verzekeren