Is jouw verzekeringspakket nog actueel?

Is jouw verzekeringspakket nog actueel?

Als je een huis koopt – of dit nu je eerste, tweede, derde, of zoveelste huis is – komt er veel op je af. Hoe ervaren je ook bent, je moet aan zoveel zaken denken. En vaak zijn dit dan ook nog zaken waar je niet dagelijks mee bezig bent. Het is dan handig als je hypotheekadviseur je een herinnering geeft over wat er allemaal nog moet gebeuren. Bij Stormfinance ben je aan het juiste adres. Zo nemen we altijd jouw verzekeringspakket door om te toetsen aan de actualiteit.

Sandra van Klijnenbreugel Sandra regelt dit voor je

Waar ben je naar op zoek?

Verplichte verzekeringen bij kopen van een huis

Wist je dat sommige verzekeringen verplicht zijn als je een huis koopt en een hypotheek afsluit? Ook zijn er verzekeringen weliswaar niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten.

Verplichte verzekeringen

Opstalverzekering (verplicht)

Elke hypotheekverstrekker eist dat je een opstalverzekering afsluit, wanneer je een nieuwe hypotheek aangaat. Met een opstalverzekering verzeker je de woning tegen schade veroorzaakt door brand, water, storm, diefstal of inbraak. Houd er rekening mee dat het dan niet gaat om schade aan spullen in de woning. Het gaat echt om de woning zelf, denk aan het dak, de badkamer, de houten vloer of bijvoorbeeld de centrale verwarming. Alles wat je niet uit en rondom de woning kan halen, zonder te slopen.

De opstalverzekering is verplicht omdat de woning als onderpand dient van de hypotheek. Wanneer de woning afbrandt is het onderpand weg. Dat wilt een hypotheekverstrekker voorkomen, vandaar de verplichtstelling van de opstalverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering (verplicht)

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een bepaald bedrag en betaal je gedurende een vastgestelde periode een maandelijkse premie. Mocht je voor de einddatum van de vastgestelde periode komen te overlijden, wordt het vastgelegde bedrag uitgekeerd aan je partner of andere nabestaanden. Doordat dit bedrag wordt uitgekeerd, worden je nabestaanden niet opgezadeld met een hoge hypotheekschuld. De hypotheekverstrekker stelt een overlijdensrisicoverzekering verplicht omdat ze het risico willen beperken dat de hypotheeklasten niet worden betaald.

Niet verplicht, maar wel handig

Inboedelverzekering (niet verplicht)

Een inboedelverzekering is niet verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Toch hebben de meeste woningeigenaren een inboedelverzekering. Onder de inboedelverzekering vallen alle zaken die je kunt oppakken en kunt meenemen. Wanneer er iets gebeurt met deze spullen ben je hiervoor verzekerd. Als huiseigenaar zal je best wat waardevolle spullen in de woning hebben. Daarom raden wij deze verzekering altijd aan.

Rechtsbijstandverzekering (niet verplicht)

Wanneer je een juridisch conflict hebt kan je jezelf verzekeren met een rechtsbijstandverzekering. Je krijg dan advies en bemiddeling tijdens het conflict. Denk bijvoorbeeld aan een conflict rondom de aankoop van een woning. De premie voor deze verzekering bedraagt op jaarbasis de advocatenkosten van een half uurtje. Tel uit je winst..!

Overige verzekeringen

Wanneer je bij Stormfinance een hypotheek afsluit nemen wij jouw hele verzekeringspakket door. Wij vinden het belangrijk dat jouw pakket up to date is, vandaar dat wij deze service aanbieden.

WA-verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om je te verzekeren voor schades waar jij wettelijk voor aansprakelijk bent. Het gaat dan om schades die jij toebrengt aan spullen van een ander of schade aan een ander persoon. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel erg raadzaam. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Je verzekert niet alleen jezelf, maar ook je kinderen en huisdieren.

Voertuigen

Als je een auto koopt ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Wanneer je ook een ander voertuig hebt, kan je daar ook een verzekering voor afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een: caravanverzekering, camperverzekering, fietsverzekering, e-bike verzekering, oldtimerverzekering, scooterverzekering of een motorverzekering. Je kan ook aanvullende verzekeringen hierbij afsluiten zoals de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden.

Reisverzekering

Een weekendje weg of een langere vakantie boek je vaak in de toekomst. En je weet niet wat er in de tussenliggende periode gaat gebeuren. Als je een annuleringsverzekering afsluit krijg je de kosten vergoed wanneer je de reis onverwachts moet annuleren. Met een kortlopende reisverzekering of juist een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten tijdens de reis. Bijvoorbeeld door een ongeval of diefstal van je bagage.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is een verplichte verzekering. Met een zorgverzekering ben je verzekerd tegen medische kosten. De verzekering bestaat uit een basispremie en daarnaast kies je aanvullende dekkingen.

Uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van je uitvaart. Hiermee voorkom je dat je nabestaanden een financiële last te verwerken krijgen.

Wilko Borgonjen Erkend hypotheekadviseur
Jasper Annink Beëdigd NVM Makelaar
Jasper Annink Jasper Annink

Wanneer je een huis koopt...

 Kan ik besparen op mijn verzekeringen? Kan ik besparen op mijn verzekeringen?

Vaak sluit je een verzekering af, omdat die op dat moment noodzakelijk is. Daarna wordt er vaak vergeten om te controleren of de verzekering nog nodig is. Daarom kunnen wij altijd een gratis verzekeringscheck afnemen, wanneer je via ons een hypotheek afsluit. Tijdens deze check controleren we of de verzekeringen nog actueel zijn en of ze ook noodzakelijk zijn.

Lees meer
 Welke verzekeringen zijn verplicht? Welke verzekeringen zijn verplicht?

Heb je jouw koophuis aangekocht? Gefeliciteerd! Er breekt nu een spannende, drukke en leuke tijd aan. Waar je veel tijd zal besteden aan je nieuwe paleis. Ga jezelf klussen of besteed je dit uit aan iemand anders? Trek je alvast in je huis of wacht je totdat het helemaal klaar is? Welke keuze je ook maakt, je moet ook je hoofd gaan breken over de verzekeringen voor je nieuwe woning. Zo zijn er een aantal verzekeringen verplicht voor jou als huiseigenaar.

Lees meer
 Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering? Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering?

De termen opstalverzekering en inboedelverzekering worden vaak in één adem genoemd. Betekent dit dan ook dat er hetzelfde mee wordt bedoeld? Je voelt het vast aankomen, maar nee, het zijn twee termen met twee betekenissen.

Lees meer
Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Verzekeringen
Verzekeringen
Verzekeringen
Verzekeringen
Verzekeringen