Ik heb een taxatie(rapport) nodig

Ik heb een taxatie(rapport) nodig

Als je een hypotheek wilt afsluiten bij een bank of hypotheekverstrekker, heb je een taxatierapport nodig. Dat rapport moet voldoen aan verschillende eisen. Stormfinance helpt jou graag met het taxeren van de woning.

Jasper Annink Jasper helpt je bij alle woning perikelen

Er zijn twee soorten taxatierapporten om de waarde van de woning vast te stellen. Je hebt een gevalideerde taxatie, die is nodig voor als je een hypotheek wilt aanvragen voor je (nieuwe) woning. En er is een ongevalideerde taxatie,  deze gebruik je bij een waardevaststellen, of als je bezwaar wilt maken tegen een WOZ beschikking.

Doel taxatierapport

Het doel van het taxatierapport is het vaststellen van de marktwaarde of het vaststellen van de herbouwwaarde. De marktwaarde is wat de woning waard is als deze nu wordt verkocht. De herbouwwaarde geeft de waarde aan als er een gelijkwaardige woning gebouwd zou moeten worden.

Wanneer gebruik je een taxatierapport?

Zoals gezegd heb je dus een taxatierapport nodig voor de aankoop van de woning. Er zal hier ook om worden gevraagd bij een verbouwing (je daar extra geld voor wilt lenen), of bij het oversluiten van de hypotheek. Waar minder vaak aan wordt gedacht, maar waar wel een taxatierapport nodig is, is wanneer je bijvoorbeeld gaat scheiden en bezittingen verdeeld moeten worden. Ook als je bij de gemeente bezwaar maakt tegen de vastgestelde WOZ-waarde, zal je een taxatierapport moeten overleggen.

Wat doet een taxateur?

Een taxateur is verantwoordelijk voor het taxeren van de woning, door de woning te bekijken. En daarna een taxatierapport op te stellen. Wanneer hij de woning gaat taxeren let hij op zaken zoals: soort woning, grootte van de woning, grootte van het perceel, ligging van de woning, de afwerking ervan, bouwkundige kwaliteit en of er nog aparte rechten op het huis of op de grond rusten. Deze gegevens worden in het taxatierapport verwerkt door de taxateur. Verder wordt in het rapport besproken hoe de taxateur is gekomen tot de waardebepaling, omschrijving van het huis en de omgeving, verontreiniging en de onderhoudstoestand.

Wij regelen graag een taxatierapport voor je dat aan de eisen van een geldverstrekker voldoet. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden. Uiteraard biedt Stormfinance ook de mogelijkheid om als jouw tussenpersoon voor een hypotheek op te treden!

 Hoeveel kan ik maximaal lenen? Hoeveel kan ik maximaal lenen?

De meest gestelde vraag in hypotheekland is “hoeveel kan ik maximaal lenen aan hypotheek?’. Je kan tegenwoordig op internet eenvoudig een berekening laten uitvoeren, zodat je binnen enkele minuten het antwoord hebt op je vraag. Het maximaal te lenen bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal componenten, de leennormen voor jouw hypotheek.

Lees meer
 Wat houdt een NVM makelaar in? Wat houdt een NVM makelaar in?

De afkorting NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Wanneer je zaken gaat doen met een NVM-makelaar heb je een garantie voor de kwaliteit van ieder NVM-lid.

Lees meer
 Wat doet een aankoopmakelaar? Wat doet een aankoopmakelaar?

Je gaat niet over één nacht ijs, wanneer je een woning aankoopt. Nadat je talloze bezichtigingen hebt gedaan, ben je eindelijk tegen je droomhuis aan gelopen! De woning ziet er op het blote oog goed onderhouden uit, de vraagprijs valt binnen je budget en de verkopers willen binnen enkele maanden de woning verlaten. Dit is de ideale situatie voor jou! Maar wist je dat je als koper zijnde een onderzoeksplicht hebt? Deze plicht houdt in dat je vóór aankoop van de woning allerlei zaken gecheckt met hebben. En niet alleen bij de woning zelf, maar ook alle juridische aspecten.

Lees meer
Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Ik heb een taxatie(rapport) nodig
Ik heb een taxatie(rapport) nodig
Ik heb een taxatie(rapport) nodig
Ik heb een taxatie(rapport) nodig
Ik heb een taxatie(rapport) nodig