Ik ben starter

Ik ben starter

Ben jij ook zo fanatiek op Funda naar huizen aan het kijken? En heb je jouw allereerste droomhuis daar gezien? Dan is het wel fijn als je weet wat jouw maximaal te lenen hypotheekbedrag is. Bij Stormfinance vul je de rekentool in, zodat je binnen enkele minuten een indicatie krijgt wat jouw maximale hypotheekbedrag is. Maar om zeker te zijn van het exacte hypotheekbedrag helpt Stormfinance jou graag met het maken van een complete berekening.

Jasper Annink Jasper helpt je bij alle woning perikelen

 Kom ik in aanmerking voor een starterslening? Kom ik in aanmerking voor een starterslening?

Starters hebben het lastig op de woningmarkt. Ze hebben vaak niet voldoende inkomen om een hypotheekbedrag te lenen voor hun droomhuis en nog niet genoeg gespaard om eigen vermogen mee te nemen bij de aankoop van de eerste woning. Gelukkig biedt de starterslening de mogelijkheid om toch een hoger hypotheekbedrag te lenen, zodat de droomwoning alsnog kan worden aangeschaft.

Lees meer
 Wat houdt NHG in? Wat houdt NHG in?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en geeft garantie op hypotheken tot € 265.000 (in 2018). Wanneer je een hypotheek met NHG leent, heb je een veilige lening. Dit komt door de garantie dat wanneer je jouw huis voor minder verkoopt dan nodig is om de hypotheek af te lossen, NHG de restschuld kwijtscheldt. Je betaalt eenmalig een premie van 1% over de totale hypotheek. Dit bedrag kan je vaak meefinancieren.

Lees meer
 Welke hypotheekvormen zijn er? Welke hypotheekvormen zijn er?

Je hebt hypotheken in verschillende soorten en maten. En iedere hypotheek heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Maar bij het kiezen van een hypotheek, maak je een keuze voor langere periode. Toekomstplannen hebben hier dus ook invloed op, zoals een verbouwing of gezinsuitbreiding. Het is daarom belangrijk om een overwogen hypotheekkeuze te maken.

Lees meer

Welke hypotheek als starter op de woningmarkt?

Als starter op de woningmarkt kom je er al snel achter dat er veel op je af komt. Een huis kopen is immers niet iets wat je dagelijks doet. Stormfinance helpt jou door het geven van een op maat gemaakt hypotheekadvies, zodat jij niet alles zelf hoeft uit te vogelen.

Soorten hypotheken voor starters

Er zijn twee soorten startershypotheken, namelijk een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek. Wanneer je kiest voor één van deze hypotheek soorten heb je een belastingvoordeel, doordat je de betaalde rente kan aftrekken van de inkomstenbelasting.

De hypotheekverstrekker zal wel altijd kijken naar jouw huidige inkomen en de verwachting hoe dit zich gaat ontwikkelen in de komende jaren. Daarnaast wordt er – naast als bij andere hypotheken – gekeken of je een BRK-registratie hebt of studieschulden.

Er is ook een hypotheekvorm waarbij ouders garant staan voor de hypotheek van hun kind. De ouders tekenen ook mee voor de hypotheek. Op het moment dat de hypotheek niet meer kan worden betaald, wordt er een beroep gedaan op de ouders. Bij deze hypotheekvorm kan er geen NHG hypotheek worden afgesloten, en kan de Belastingdienst de betalingen als gift zien. Hier moet dan belasting over worden betaald. Er zitten dus wel wat haken en ogen aan deze hypotheekvorm, waar Stormfinance je verder over kan informeren.

Het staat je natuurlijk ook vrij om een andere soort hypotheek af te sluiten, bijvoorbeeld een spaarhypotheek, beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Veel banken bieden de mogelijkheid om als starter een NHG hypotheek af te sluiten. Het maximale hypotheekbedrag mag een waarde van € 247.500,- hebben. NHG biedt de garantie dat jouw hypotheek wordt afgelost op het moment dat je dit zelf niet meer kan doen. Hier zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Starterslening

Heb je al gehoord van de term starterslening? Dit is iets anders dan een startershypotheek. Bij een starterslening sluit je een hypotheek af via de gemeente en SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Zij bieden dan een extra hypotheek aan, wanneer je de aankoopprijs van de woning niet kan voldoen. Het is dus een financiële overbrugging. Bij een starterslening geldt dat je de eerste 3 jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. De verschuldigde bedragen worden opgeteld bij je hypotheek, zodat je pas later dat bedrag terugbetaald.

Studieschuld

Heb jij een studieschuld? Geen probleem, je kan gewoon een hypotheek krijgen als starter. Maar laat wel weten dat je een studieschuld hebt, dan kan hier rekening mee worden gehouden door de hypotheekverstrekker. Doordat je een schuld hebt mag je namelijk minder lenen voor de aankoop van je eerste huis. Dit is om jou ook in bescherming te nemen, want je maandlasten worden hiermee verlaagd. Daardoor weet je zeker dat je jouw studieschuld maandelijks kan afbetalen, en dat je jouw maandelijkse hypotheeklasten kan betalen.

Huis kopen?

Wanneer je opzoek bent naar jouw droompaleis(je) begeleidt Stormfinance jou hier graag bij. Wij hebben speciaal een quickscan ontwikkeld waarmee wij de slagingskans onderzoeken van een succesvolle aankoop. Wanneer wij denken dat deze kans te klein is, adviseren wij jou om van de koop af te zien. Wij gaan dan opzoek naar een woning die wel geschikt is voor je. Hiermee voorkomen wij onnodige aankoopkosten.

Ook staan wij je graag bij tijdens het onderhandelingstraject. Wij voeren dagelijks onderhandelingen uit voor onze klanten en besparen daarmee duizenden euro’s op de aankoopprijs. Wij vertellen je graag wat we concreet voor jou betekenen als we voor je aan de slag gaan als NVM aankoopmakelaar.

Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Starter
Starter
Starter
Starter
Starter