Ik wil een goedkopere hypotheek

Ik wil een goedkopere hypotheek

Doordat de hypotheekrente al een paar jaar laag is zou het aantrekkelijk kunnen zijn je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van een hypotheek kan je jaarlijks honderden euro’s besparen, wie wilt dat nu niet? Maar wanneer je een hypotheek oversluiter bent, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Stormfinance informeert jou graag wat dit voor jou betekent. Lees hieronder alvast wat meer informatie voor jou als oversluiter.

 Wat is een overbruggingshypotheek? Wat is een overbruggingshypotheek?

De termen overbruggingskrediet en overbruggingshypotheek zie je vaak samen terugkomen. Niet gek, want ze betekenen allebei hetzelfde. Wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen, maar je hebt nog niet je oude woning verkocht, dan kan er een financieel probleem ontstaan. Helemaal als je overwaarde van je oude woning wilt gebruiken in de financiering voor de nieuwe woning. Een overbruggingshypotheek biedt dan uitkomst.

Lees meer
 Welke hypotheekvormen zijn er? Welke hypotheekvormen zijn er?

Je hebt hypotheken in verschillende soorten en maten. En iedere hypotheek heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Maar bij het kiezen van een hypotheek, maak je een keuze voor langere periode. Toekomstplannen hebben hier dus ook invloed op, zoals een verbouwing of gezinsuitbreiding. Het is daarom belangrijk om een overwogen hypotheekkeuze te maken.

Lees meer
 Hoe hoog is de hypotheekrente? Hoe hoog is de hypotheekrente?

Waarschijnlijk weet je al wel dat de hoogte van de hypotheekrente kan variëren. Het is daarom ook niet handig om hier een percentage te noemen, als volgende week de rente weer wijzigt. En de week erop de rente wederom wijzigt. Het is wel handig voor jou om te weten waarom de hypotheekrente hoogte kan wijzigen en welke zaken van invloed zijn hierop.

Lees meer

Oversluiten

Voorgaande jaren is de hypotheekrente flink gedaald. Oversluiten van de hypotheek was dan ook een aantrekkelijke keuze. Maar afgelopen jaar is de hypotheekrente weer langzaam gestegen. De verwachting is dat de komende tijd de rente blijft stijgen. Stormfinance kan voor jou berekenen of dit voor jou financieel advies oplevert.

Afhankelijk van jouw huidige hypotheek kan oversluiten wel of niet lonen. Veel hypotheekverstrekkers hanteren sinds 2011 de regel dat een aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50% van de marktwaarde van de woning. Of dit ook voor jouw hypotheek geldt, kan Stormfinance voor je uitzoeken. Bij een spaarhypotheek is oversluiten vaak niet voordelig. Bij oversluiten stap je over op een lagere rente. Hierdoor betaal je enerzijds minder rente, maar spaar je anderzijds ook minder. Daardoor stijgen weer de netto maandlasten.

Rentemiddeling

Er is sprake van rentemiddeling wanneer jouw huidige hypotheekrente wordt gemiddeld met de actuele rente. Als gevolg hiervan wordt je hypotheekrente lager en gaan je maandlasten omlaag. De oversluitboete die hieruit voortvloeit hoef je niet in één keer te betalen, maar verspreid je over de komende jaren.

Profiteren van de gestegen woningwaarde

Het is altijd prettig om te weten dat je woning in waarde is gestegen. Dit betekent namelijk dat je meer uit je huis kan halen bij verkoop ervan, dan dat de hypotheek is. Wanneer je jouw huis verkoopt krijg je overwaarde, dit bedrag kan je mooi weer in je nieuwe hypotheek stoppen, zodat je minder hoge woonlasten hebt. Wist je ook dat je al eerder financieel voordeel kan krijgen? Dit kan als je aan de bank waarbij je de hypotheek hebt, kan aantonen dat je woningwaarde gestegen is. Doordat het onderpand van de bank (jouw woning) financieel is gestegen, loopt de bank minder risico. Wellicht is dit voldoende argumentatie om je hypotheekrente te laten dalen door de bank. Ga vooral met je bank hierover in gesprek.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Door middel van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgt de bank de zekerheid dat als jij de maandlasten niet meer kan betalen, de NHG bijspringt. Om deze steun te krijgen, betaal je eenmalig een bedrag. Dit kan je bij de hypotheekschuld opnemen.

Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Goedkopere hypotheek
Goedkopere hypotheek
Goedkopere hypotheek
Goedkopere hypotheek
Goedkopere hypotheek