Ik ben doorstromer

Ik ben doorstromer

Ben jij al een trotse woningbezitter met een hypotheek? Maar wil je verhuizen naar een andere woning? Wij noemen jou dan een doorstromer. Waarschijnlijk heb je veel vragen als je in deze situatie zit. Bijvoorbeeld of je oude hypotheekvorm mee mag worden genomen in de nieuwe financiering. En wat je moet doen met een restschuld. Stormfinance beantwoordt deze vragen voor jou!

Wilko Borgonjen Wilko helpt je bij alle hypotheek zaken

 Welke hypotheekvormen zijn er? Welke hypotheekvormen zijn er?

Je hebt hypotheken in verschillende soorten en maten. En iedere hypotheek heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Maar bij het kiezen van een hypotheek, maak je een keuze voor langere periode. Toekomstplannen hebben hier dus ook invloed op, zoals een verbouwing of gezinsuitbreiding. Het is daarom belangrijk om een overwogen hypotheekkeuze te maken.

Lees meer
 Hoeveel kan ik maximaal lenen? Hoeveel kan ik maximaal lenen?

De meest gestelde vraag in hypotheekland is “hoeveel kan ik maximaal lenen aan hypotheek?’. Je kan tegenwoordig op internet eenvoudig een berekening laten uitvoeren, zodat je binnen enkele minuten het antwoord hebt op je vraag. Het maximaal te lenen bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal componenten, de leennormen voor jouw hypotheek.

Lees meer
 Waarom is een overlijdensrisicoverzekering verplicht? Waarom is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Wanneer je een nieuwe woning aankoopt, breekt er een nieuwe tijd aan. Er komt veel informatie op je af, je neemt beslissingen over grote financiële bedragen en je hebt misschien ook zelf veel vragen.

Lees meer

Hypotheekvorm doorstromer

Weet jij al dat de regels voor hypotheekrenteaftrek zijn verscherpt sinds 1 januari 2013? Stormfinance geeft jou een op maat gemaakt advies wat deze regels nu betekenen voor jouw situatie. Waar je sowieso rekening mee moet houden is dat je jouw huidige hypotheekvorm mag behouden als deze is afgesloten voor 2013. Dit geldt alleen als je hypotheek hetzelfde blijft, bijvoorbeeld het bedrag en de hypotheekvorm. Wanneer je de hypotheek wilt verhogen gelden de nieuwe regels. Dit zal waarschijnlijk voor jou betekenen dat je voor het extra deel een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluit.

Bijleenregeling

Wanneer je als doorstromer jouw woning verkoopt met overwaarde, dan krijg je te maken met de bijleenregeling. Deze regeling houdt in dat de overwaarde die vrijkomt bij de verkoop van de oude woning, wordt geïnvesteerd in de aankoop van een nieuwe woning. Voorwaarde is dat dit binnen 3 jaar gebeurt. Wanneer je dit niet doet en een hypotheek kiest voor de gehele nieuwe aankoopsom, dan heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek over het bedrag van de overwaarde.

Overbruggingshypotheek

Het gebeurt vaker dan dat je denkt. Je hebt een nieuwe woning gekocht, maar je oude woning is nog niet verkocht. Om deze periode te financieren, is het mogelijk om een overbruggingshypotheek af te sluiten. Hiermee leen je het bedrag dat je nodig hebt, bovenop de kosten voor je huidige hypotheek. Deze regeling is alleen mogelijk wanneer je jouw woning verwacht te kopen met overwaarde. De overbruggingshypotheek wordt afgelost, zodra je jouw oude woning verkocht hebt. Realiseer je wel dat de rente op een overbruggingshypotheek hoog is. Dit komt omdat de hypotheekverstrekker het risico loopt dat de verkoop van jouw oude woning langer duurt. Of dat de overwaarde minder is dan van tevoren ingeschat.

Verzekeringen

Als doorstromer heb je waarschijnlijk geen nieuwe verzekeringen nodig. Je kan je verzekeringen – zoals de overlijdensrisicoverzekering – weer koppelen aan de nieuwe hypotheek. Stormfinance zorgt ervoor dat de hypotheekverstrekker hier tijdig over wordt geïnformeerd. Toch kan het lonen om jouw verzekeringspakket te laten controleren of alles nog actueel is. Stormfinance informeert je hier graag over.

Restschuld

Helaas kan het gebeuren dat je jouw woning moet verkopen met een restschuld. Wanneer jouw woning onder water staat zijn er meerdere opties om hiermee om te gaan. Als je voldoende hebt gespaard, kan je de restschuld aflossen. Ook mogen ouders dit bedrag belastingvrij schenken (tot 100.000 euro). Mochten je ouders dit niet willen, dan kunnen zij ook een lening aan je geven. Tot slot is de rente over de restschuld 15 jaar lang fiscaal aftrekbaar.

Huis kopen of verkopen?

Als doorstromer heb je twee ballen hoog te houden in de lucht. Aan de ene kant de verkoop van je huidige woning. En aan de andere kant de aankoop van je nieuwe woning. Stormfinance kan jou hierbij perfect van dienst zijn doordat wij zowel aankoopmakelaar als verkoopmakelaar zijn.

Woning verkopen

Heb je al je nieuwe huis gevonden? Dan wil je jouw huidige woning verkopen. Met de marktkennis van Stormfinance wordt er een onderzoek gestart naar de slagingskans van een succesvolle verkoop. Door onze expertise in te schakelen, heb je geen onnodige verkoop kosten. Wij zorgen ervoor dat de woning op Funda komt te staan, met een professionele fotorapportage. Afhankelijk van jouw wensen begeleidt Stormfinance, of jijzelf, potentiële kopers bij de bezichtigingen.

Woning aankopen

Met onze gratis quickscan beoordelen we eerst de slagingskans van de succesvolle aankoop van de nieuwe woning. Hiermee maak je geen onnodige aankoopkosten. Gaan wij voor je aan de slag? Als NVM makelaar maken wij een uniek aankooprapport van de woning, met uitgebreid advies. Hierdoor kan je zorgeloos de aankoop starten. Als je wilt voeren wij de onderhandelingen en kopen wij de woning aan. Ook nemen we de administratieve zaken op ons.

Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Doorstromer
Doorstromer
Doorstromer
Doorstromer
Doorstromer