Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek

Ook bij de beleggingshypotheek geldt dat de regels zijn veranderd. Heb je voor 1 januari 2013 deze hypotheekvorm afgesloten? Dan gelden de regels nog. Na 1 januari 2013 is de beleggingshypotheek niet meer als hypotheekvorm af te sluiten.

Wat is een beleggingshypotheek?

Als je hebt gekozen voor een beleggingshypotheek, dan spaar je geld om je hypotheek af te lossen door te beleggen. Het geld dat je belegt, staat op een beleggersrekening die weer gekoppeld is aan je hypotheek. Je lost maandelijks niet af van je hypotheekschuld, maar je belegt maandelijks een bedrag. De verwachting is dat je aan het einde van de hypotheekperiode je een dusdanig bedrag hebt belegd waarmee de hypotheekschuld wordt afgelost. Een gegarandeerde aflossing van de hypotheek is er dus niet, zoals dit wel is bij een spaarhypotheek of annuïteitenhypotheek.

Voordelen beleggingshypotheek

  • Je kiest zelf hoe de maandelijkse premie wordt belegd
  • Je profiteert optimaal van de hypotheekrenteaftrek (voor 1 januari 2013)
  • De beleggingen kunnen enorm stijgen

Nadelen beleggingshypotheek

  • Het rendement is onzeker en kan lager uitvallen dan gedacht
  • Het eindbedrag is niet gegarandeerd en afhankelijk van de resultaten
  • Beleggen is niet zonder risico en kan stress opleveren

Het is dus niet zonder risico om een beleggingshypotheek af te sluiten. Wanneer je hypotheek over 30 jaar is verlopen en je hebt nog een hypotheekschuld, dan is de rente over deze schuld niet meer aftrekbaar. Maar je kan ook grote winst maken op de belegging. Het risico beheers je (in enige mate) doordat er een risicoprofiel wordt opgesteld. Hierin wordt vastgelegd hoeveel risico je wilt lopen. Hoe meer risico je loopt, hoe hoger het rendement wordt. En vice versa. Stormfinance overlegt altijd nauw met de klant over de af te sluiten hypotheek. Dit doen wij om het risico zo laag mogelijk te houden voor onze klanten.

 Hoeveel kan ik maximaal lenen? Hoeveel kan ik maximaal lenen?

De meest gestelde vraag in hypotheekland is “hoeveel kan ik maximaal lenen aan hypotheek?’. Je kan tegenwoordig op internet eenvoudig een berekening laten uitvoeren, zodat je binnen enkele minuten het antwoord hebt op je vraag. Het maximaal te lenen bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal componenten, de leennormen voor jouw hypotheek.

Lees meer
 Wat houdt NHG in? Wat houdt NHG in?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en geeft garantie op hypotheken tot € 265.000 (in 2018). Wanneer je een hypotheek met NHG leent, heb je een veilige lening. Dit komt door de garantie dat wanneer je jouw huis voor minder verkoopt dan nodig is om de hypotheek af te lossen, NHG de restschuld kwijtscheldt. Je betaalt eenmalig een premie van 1% over de totale hypotheek. Dit bedrag kan je vaak meefinancieren.

Lees meer
 Hoe hoog is de hypotheekrente? Hoe hoog is de hypotheekrente?

Waarschijnlijk weet je al wel dat de hoogte van de hypotheekrente kan variëren. Het is daarom ook niet handig om hier een percentage te noemen, als volgende week de rente weer wijzigt. En de week erop de rente wederom wijzigt. Het is wel handig voor jou om te weten waarom de hypotheekrente hoogte kan wijzigen en welke zaken van invloed zijn hierop.

Lees meer
Het team netjes
Stormfinance Leusden
Stormfinance Leusden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Zeewolde
Stormfinance Zeewolde

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Stormfinance Leeuwarden
Stormfinance Leeuwarden

033 - 432 1784
info@stormfinance.nl

Beleggingshypotheek
Beleggingshypotheek
Beleggingshypotheek
Beleggingshypotheek
Beleggingshypotheek